«Регіонали» визнали, що гідних пенсій в Україні поки не буде

31 серпня 06:26

Уряд зможе підняти пенсії населенню тільки після того, коли з'являться для цього кошти. За словами депутата від Партії регіонів, проведена пенсійна реформа дасть результати не відразу.

 

Держава зараз не в змозі забезпечити бажаний рівень пенсій всьому населенню пенсійного віку. У влади зараз немає економічних підстав. Про це заявила народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

На сьогоднішній день держава не може забезпечити бажаний рівень пенсій всім літнім людям, заявила вона.

«Пенсія буде відповідати (бажаній населенням) рівно тоді, коли у держави з'являться на це економічні підстави, тобто, грубо кажучи, гроші. Зараз у нас немає цих грошей, їх потрібно заробити», - сказала вона.

Також депутат нагадала, що влада провела пенсійну реформу, яка дасть результати пізніше. За її словами, якби пенсійний вік не підвищили, то вже через два роки стався б крах Пенсійного фонду.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла пенсійну реформу в ніч з 7 на 8 липня 2011 року. Проте в законі були допущені «неточності», які зобов'язували державу виплачувати пенсіонерам додатково 40 млрд грн. У вересні депутати прибрали ці неузгодженості, заново проголосувавши за закон, і президент Віктор Янукович тут же підписав документ.

Крім підвищення пенсійного віку для жінок, закон містить ряд інших дискримінаційних норм, які погіршують соціальний захист громадян, - підвищення страхового стажу до 30 років для жінок і 35 для чоловіків, необхідної вислуги для призначення пенсії військовослужбовцям з 20 до 25 років тощо. !zn

Читайте також:

В Україні підвищили пенсії і прожитковий мінімум

В опозиції пообіцяли повернути пенсійний вік для жінок і підняти зарплати

Демографічні маркери пенсійного віку