Регіонали хочуть, щоб українці віддавали чверть своїх доходів з депозитів

27 лютого 15:41

За оцінкою народного депутата, введення 25%-ї ставки оподаткування доходів за депозитами фізосіб дозволить банкам отримати більш дешеві кредитні ресурси, буде стимулювати населення направляти доходи на споживання товарів і послуг, а отримані від оподаткування доходу за депозитами фізосіб кошти направити в Пенсійний фонд.

 

Ввести 25%-ву ставку оподаткування доходів фізичних осіб, отриманих у вигляді відсотків на депозити, пропонує народний депутат від Партії регіонів Євген Сігал, який вніс 26 лютого відповідний законопроект у Верховну Раду.

Згідно з законопроектом, база оподаткування доходів у вигляді відсотків на поточний або депозитний рахунок, вклад до небанківських фінансових установ або на депозитний сертифікат визначається як перевищення суми процентів, нарахованих згідно з умовами договору, над сумою відсотків облікової ставки Національного банку України, збільшеної на п'ять відсотків.

За оцінкою народного депутата, введення 25%-ї ставки оподаткування доходів за депозитами фізосіб дозволить банкам отримати більш дешеві кредитні ресурси, буде стимулювати населення направляти доходи на споживання товарів і послуг, а отримані від оподаткування доходи за депозитами фізосіб кошти направити у Пенсійний фонд.

Згідно з законопроектом, відповідний закон має набути чинності з 1 січня 2014 року.

Податковим кодексом передбачається введення податку у розмірі 5% доходів, що одержеються фізичними особами від розміщення депозитів у банках, з 1 січня 2015 року. !zn

Читайте також:

Регіонал запропонував Раді заборонити вклади у валюті

Українцям більше не потрібна валюта. Нацбанк задоволений

Банки будуть "штрафувати" за дуже щедрі відсотки за депозитами

Валютні та гривневі депозити повинні гарантуватися державою однаково