Регіонал стверджує, що Єврокомісія схвалила приватизацію "Нафтогазу"

03 травня 17:53

Український уряд вирішив приватизувати "Нафтогаз". Регіонали кажуть, що ідея знайшла підтримку в Європі.

 

Народний депутат (фракція Партії регіонів), заступник голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Онищенко наголошує, що на круглому столі в Брюсселі Європейська комісія схвалила приватизацію НАК "Нафтогаз України" та його дочірніх компаній.

"Єврокомісія готова активно підтримувати модернізацію газотранспортної інфраструктури України", - наводить слова Онищенко його прес-служба.

За словами народного депутата, Єврокомісія також підтримала реверсні поставки газу через Словаччину в Україну до 30 млрд кубометрів газу і вже є домовленості про інвестиції в газотранспортну систему України до 530 млн євро.

Також він повідомив, що Єврокомісія підтримала закачування газу, який іде в Європу, в українські газові сховища.

Нагадаємо, що 3 травня в Брюсселі проходить круглий стіл за участю єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера і української делегації на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді скасувати заборону на приватизацію державних дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України". Відповідний урядовий законопроект № 2937 зареєстрований у парламенті 26 квітня. !zn

Читайте також:

Опозиція скасує всі "афери з українською ГТС" після зміни влади

Тягнибок знайшов конкретику в "сюрреалістичному" ефірі Януковича - здачу "труби"

"Газпром" новими претензіями хоче змусити Україну здати ГТС, - експерти