Рахункова палата звинуватила НТКУ та НРКУ в неефективному використанні бюджетних коштів

12 вересня 09:40

Національна телекомпанія України та Національна радіокомпанія України використовують бюджетні кошти неефективно та з порушенням чинного законодавства. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Рахункової палати.

 

У прес-службі відзначили, що за результатами перевірки протягом 2010-першого півріччя 2011 років, Національною радіокомпанією неефективно та з порушенням бюджетного та чинного законодавства було витрачено близько 25 мільйонів гривень, а Національною телекомпанією - понад 24 мільйонів гривень.

Також, згідно з результатами перевірки, було виявлено, що Державний комітет телебачення і радіомовлення, як уповноважений орган виконавчої влади із забезпечення реалізації держполітики в інформаційній сфері, не здійснює належного контролю за національними телерадіокомпаніями. Зокрема, залишаються неопрацьованими і незатвердженими нормативи їх фінансування. Окрім того, розвиток і зміцнення матеріальної бази НТКУ та НРКУ не віднесено до пріоритетних напрямів їх діяльності.

«Як наслідок, технологічне оснащення компаній відпрацювало свій ресурс, знаходиться в критичному стані і вимагає істотної модернізації», - відзначили у Рахунковій палаті.