Рада провалила закон про біопаливо

21 березня 17:38

Рада не захотіла погодитися з пропозицією Януковича відхилити закон, який він перед цим ветував. Проте і не знайшла голосів, щоб подолати вето президента.

 

Верховна Рада України в четвер, 21 березня, відхилила закон "Про розвиток виробництва і споживання біологічного палива", зареєстрований під №0978.

Парламент ухвалив цей закон 24 травня 2012 року, однак президент України Віктор Янукович скористався правом вето і повернув його в парламент 22 червня 2012 року з пропозицією відхилити цей закон.

На засіданні в четвер Верховна Рада не змогла підтримати пропозицію глави держави про відхилення цього закону - за пропозицію президента проголосували лише 143.

У той же час, депутати не змогли подолати вето президента за закон проголосували тільки 113 депутатів.

Таким чином, закон, згідно з регламентом, вважається відхиленим.

Закон визначав біологічні палива як палива, виготовлені з біологічної енергетичної сировини, яка може використовуватися як паливо в чистому вигляді або як сировина для виробництва інших палив або компонентів для змішування з традиційними видами палива в пропорціях, встановлених нормативними документами.

Водночас, згідно із законом, до біопалива відносилися тільки рідкі види палива з біомаси, біогазу і біоводню, що істотно, на думку президента, звужувало перелік видів біопалива. !zn

Читайте також:

Біодизель в Україні або з України?

В Україні бензин будуть видобувати з цукрового буряка

В Україні будуть додавати в бензин біоетанол

Американські вчені створили біопаливо з допомогою бактерій

Янукович схвалив обов'язкове додавання біоетанолу в бензин