Рада подвоїла витрати на проживання депутатів у готелях

11 квiтня 12:55

На розміщення народних депутатів у готелях з держбюджету буде виділено 35,31 млн грн, що вдвічі більше порівняно з минулим роком.

 

Управління справами Ради уклало низку угод на послуги готелів у 2013 році на загальну суму 35,31 млн гривень. Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Витрати на розміщення народних депутатів значно збільшено порівняно з попередніми роками. Наприклад, у 2012 році послуги готелів коштували парламенту 17,51 млн гривень.

Готель "Київ" отримає цього року 20,73 млн гривень, тоді як в останні два роки отримував по 16,8 млн гривень.

Нагадаємо, за результатами виборів 2012 року в парламент вперше пройшли партії "УДАР" і "Свобода", значно оновлений склад фракцій Партії регіонів, Компартії і "Батьківщини" - з 450 народних депутатів новачками є 280.

Витрати на розміщення депутатів у готелі "Україна" збільшено з 0,71 млн гривень до 7,04 млн гривень цього року. В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що оплата проживання депутатів в "Україні" здійснюється на пільгових умовах - вартість одномісного стандартного номера складає 510 гривень.

Готель "Національний" останні два роки взагалі не отримував підрядів на розміщення депутатів, тоді як зараз отримає 6,83 млн гривень.

Крім цього парламент заплатить "Національному" 0,65 млн гривень і "Києву" 0,06 млн гривень за розміщення офіційних осіб і членів делегацій, які прибувають в Україну на запрошення Ради.

У минулі роки у "Віснику державних закупівель" дані про такі послуги не публікувалися.

Разом з тим, у 2011-2012 роках "Національний" отримував 1-1,3 млн гривень на проведення заходів і офіційних прийомів з участю голови Ради, а "Київ" мав на прийоми з участю Володимира Литвина близько 0,55 млн гривень щорічно. !zn

Читайте також:

У Януковича сховали дані про оренду розкішного вертольота

Влада засекретила дані про половину тендерів

Попов для держохорони закупить автомобілів на 1,29 млн грн