П'ятизіркові готелі на 10 років звільнили від сплати податку на прибуток

20 серпня 16:23

Президент звільнив на 10 років від податку на прибуток три-, чотири- і п'ятизіркові готелі

 

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 5180-VI "Про внесення змін до розділу ХХ" Перехідні положення "Податкового кодексу України щодо особливостей справляння податку на прибуток від надання готельних послуг".

Як повідомлялося, Верховна Рада знизила рівень прибутку готелів від здачі номерів, при якому прибуток три-, чотири-і п'ятизіркових готелів (отриманий від надання готельних послуг) не оподатковуватиметься з 75-50% сукупного прибутку за звітний період.

За відповідний урядовий законопроект № 10724, зареєстрований в парламенті 5 липня 2012 року, наступного ж дня (6 липня) проголосували 234 картки народних депутатів.

"Тимчасово, строком на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року, звільняється від оподаткування прибуток суб'єкта господарської діяльності, отриманий від надання готельних послуг... в готелях категорій "п'ять зірок", "чотири зірки" та "три зірки", у тому числі новозбудованих або реконструйованих, або в яких проведено капітальний ремонт чи реставрацію існуючих будівель і споруд (за умови, що дохід від реалізації послуг з розміщення шляхом надання номера для тимчасового проживання складає не менше 50% сукупного доходу такого суб'єкта господарської діяльності за відповідний податковий (звітний) період , в якому застосовується пільга)", - йдеться в документі.

Під час виступу глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік сказав, що п'ятизіркові готелі внаслідок високої вартості номера потрапляють під прописані 75%, тоді як "якщо мова йде про три або чотири зірки, то вже 75% готелів стоїть на межі, так як ціна на номери у них менша, а послуги ресторанні, побутові та інші залишаються на тому ж рівні".

"Тому йдеться, щоб цю позначку в 75% замінити на 50%", - сказав він. !zn

Читайте також:

Складено рейтинг Топ-100 кращих готелів в Україні

Україна в Донецьку не встояла перед Францією - 0:2 (відео)

В Криму введуть 5-зіркову класифікацію пляжів

Протестуючи проти дорогих готелів на Євро-2012, українці безкоштовно дати притулок понад 500 уболівальників