Путін назвав пріоритетні галузі «для повернення технологічного лідерства»

30 сiчня 07:53

Росія зобов'язана зайняти максимально значне місце у міжнародному розподілі праці не тільки як постачальник сировини та енергоносіїв, але і як власниця передових технологій, які постійно оновлюються, вважає російський прем'єр.

 

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін назвав пріоритетні галузі, які потрібно розвивати Росії, аби подолати технологічне відставання. Про це він заявив у програмній статті у газеті «Ведомости».

«Для повернення технологічного лідерства нам потрібно ретельно обрати пріоритети. Кандидатами є такі галузі, як фармацевтика, високотехнологічна хімія, композитні та неметалеві матеріали, авіаційна промисловість, інформаційно-комунікаційні технології, нанотехнології. Зрозуміло, традиційними лідерами, де ми не втратили технологічних переваг, є наша атомна промисловість і космос. Список не закрито - все залежить від кон'юнктури світового ринку і не в останню чергу від ініціативи підприємців та працівників самих галузей», - заявив у статті Володимир Путін.

Російський прем'єр також заявив, що не повторюватиме досвіду Радянського Союзу, який в умовах протистояння з Заходом сформував повністю автономну технологічну базу.

«У результаті основна частина «оригінальних» технологій в умовах ізоляції відстала від конкурентів, що з'ясувалося, як тільки впала залізна завіса», - написав він.

Володимир Путін вважає, що Росія зобов'язана зайняти максимально значне місце у міжнародному розподілі праці не тільки як постачальник сировини та енергоносіїв, але і як власниця передових технологій, що постійно оновлюються як мінімум у декількох секторах.

«Інакше будемо постійно втрачати ресурси, виплачуючи їм за нові, все більш складні і дорогі технології промислових товарів, матеріалів і медичних препаратів, які не вміємо створювати самі. При цьому частка світового валового продукту, що належить таким технологіям, буде зростати, а сировинних товарів і традиційних послуг - скорочуватися», - пояснив Володимир Путін.

Нагадаємо, днями російський прем'єр заявив, що до 2030 року Росія повинна збільшити видобуток вугілля на 30% - до 430 млн тонн. !zn

Читайте також:

Ультранаціоналісти у російському громадянському русі можуть зіграти на руку старому режиму

За посаду президента РФ будуть боротися п'ять кандидатів

До 2030 року Путін планує збільшити видобуток вугілля на 30%

Акунін: Путін буде дуже слабким президентом, який навряд чи довго протримається