Путін має намір побудувати «Південний потік» за два роки, незважаючи на європейську кризу

23 липня 15:51

Криза в єврозоні не вплине на будівництво «Південного потоку». «Газпром» і італійська компанія Eni почнуть будівництво газопроводу до кінця нинішнього року, воно буде завершено протягом двох років.

 

Президент РФ Володимир Путін підтвердив намір всіх сторін, що беруть участь у будівництві газопроводу «Південний потік», реалізувати всі затверджені плани, незважаючи на кризові явища в єврозоні.

«Це загальноєвропейський багатосторонній проект, в якому зацікавлена ​​переважна більшість наших великих споживачів в Європі. Упевнений, цей проект буде реалізовано», - сказав В.Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Маріо Монті у понеділок, 23 липня.

Він нагадав, що «Газпром» та італійська компанія Eni почнуть будівництво газопроводу до кінця нинішнього року, воно буде завершено протягом двох років.

Незважаючи на те, що в кризу споживання газу скорочується, відзначив президент, за важкими часами настають сприятливі. Обсяг споживання газу в Європі зростатиме, маючи на увазі відмову деяких великих держав від ядерної енергетики. «Нам вже зрозуміло, хто і в яких обсягах буде купувати продукт, який прийде по « Південному потоку» по дну Чорного моря нашим споживачам у Західній Європі. Проекти не починаються без попередньої контрактної роботи», - сказав Путін.

У свою чергу Монті повідомив, що проект «Південний потік» він розглядає як новий важливий важіль, необхідний Європейського союзу та Італії для розвитку.

Як повідомлялося, в червні президент Росії Володимир Путін заявив про те, що будівництво газопроводу «Південний потік» розпочнеться в кінці поточного року. Газопровід складатиметься з чотирьох ниток потужністю по 15,57 млрд куб. м кожна. Введення в дію першої з них поки призначено на грудень 2015 року, виведення на повну потужність (63 млрд куб. М) - на 2018 рік. ! Zn

Читайте також:

Путін анонсував початок будівництва «Південного потоку» в кінці 2012 року


РФ: «Північний» і «Південний» потоки врятують Європу від небезпеки блокування Україні поставок газу

«Газпром» ризикує зірвати терміни будівництва «Південного потоку»


Азаров не бачить у Північному та Південному потоках особливої ​​альтернативи
українській ГТС