Путін провів секретну нараду щодо ситуації з російськими банками в Україні

17 березня 04:44

Ніяких контрзаходів з боку РФ не буде, повідомив учасник зустрічі.

 

Президент Росії Володимир Путін в закритому режимі провів зустріч з членами бюро правління Російського союзу промисловців і підприємців. На ній обговорювалися санкції України стосовно "дочок" російських банків, діючих в нашій країні.

Як повідомив глава нафтової компанії "Лукойл" Вагіт Алекперов, який брав участь у нараді, про припинення роботи банків в Україні на зустрічі не йшлося. Відповідаючи на питання, чи йшлося на закритій зустрічі Путіна з бізнесменами про припинення співпраці з Україною, глава "Лукойлу" повідомив, що "цього не було", пише "Прайм".

У свою чергу російський мільярдер Володимир Лісін повідомив: "Ніяких заходів ( у відповідь на санкції – ред.) не буде. Які заходи можна вжити, не воювати ж з ними, якщо вони роблять дурниці".

Тим часом, президент України Петро Порошенко затвердив санкції проти функціонуючих в Україні банків з російським капіталом. Санкції терміном в один рік торкнуться ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЭс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" та ПАТ "БМ Банк".

У свою чергу, депутати Київської міськради прийняли рішення з рекомендаціями припинити співпрацю з резидентами Росії.