Президент підписав закон про земельний банк

09 жовтня 14:51

Установа має право здійснювати операції з земельними ділянками і майновими правами на них.

 

Президент України Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до закону "Про банки і банківську діяльність", який визначає правові засади діяльності державного земельного банку. Про це повідомляє прес-служба президента у вівторок, 9 жовтня.

- Земельний банк: велика надія чи велика афера?

Нагадаємо, прийнятий 18 вересня закон надає державному земельному банку право здійснювати операції з земельними ділянками і майновими правами на них відповідно до законодавства України в сфері земельних відносин та своїм статутом.

Згідно з текстом закону, особливості видачі державному земельному банку банківської ліцензії, а також регулювання та нагляду за його діяльністю визначає Національний банк України.

Формування статутного капіталу земельного банку буде здійснюватися Кабінетом міністрів за рахунок грошових внесків, а також у вигляді земельних ділянок.

Документ також встановлює, що дія закону "Про банки і банківську діяльність" поширюється на відносини, пов'язані з функціонуванням державного земельного банку в частині, що не суперечить нормам спеціального законодавства в сфері земельних відносин
. !zn

Читайте також:

Українці проти запровадження ринку землі, але за референдум з цього питання

Після введення в дію закону про ринок земель український народ буде зайвим на своїй землі