Прем'єр Греції просить європейських лідерів дати країні "більше часу", а не грошей

22 серпня 08:22

За словами глави уряду Греції Антоніса Самараса, більше часу зовсім не обов'язково означає більше грошей: "Все чого ми хочемо, це трохи більше повітря, аби підштовхнути економіку до зростання і збільшити бюджетні доходи", - заявив він в інтерв'ю німецькій газеті Bild.

 

Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас просить європейських лідерів дати його країні "більше часу" для проведення реформ, необхідних для подолання кризи, повідомляє агентство Bloomberg.

"Все чого ми хочемо, це трохи більше повітря, аби підштовхнути економіку до зростання і збільшити бюджетні доходи, - заявив Самарас в інтерв'ю німецькій газеті Bild. - Більше часу зовсім не обов'язково означає більше грошей".

- Німеччина погрожує відмовити Греції в новій допомозі, якщо Афіни не активізують реформи

У середу Самарас проведе зустріч з главою Єврогрупи Жан-Клодом Юнкером в Афінах, в рамках якої буде обговорюватися запит грецького уряду про продовження на два роки терміну дії програми бюджетної економії в країні.

Як відомо, 24 і 25 серпня грецький прем'єр зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом відповідно в Берліні і Парижі.

У вівторок представник Християнсько-демократичного союзу (ХДС), партії Меркель по бюджетній політиці в Бундестазі Норберт Бартлі заявив, що обмежені послаблення для Греції можливі в тому випадку, якщо вони не виходять за рамки угоди про виділення країні другого пакету допомоги.

Через майже три роки після початку кризи в Греції країна залишається в центрі європейських проблем, незважаючи на поширення кризи на Італію та Іспанію.

В інтерв'ю Bild Самарас зазначив, що його уряд досяг прогресу в реалізації "структурних реформ" і продажу активів.

Греція дотримується своїх зобов'язань, незважаючи на скорочення обсягу ВВП країни приблизно на 20% за останні три роки, погіршення якості життя на третину, зниження доходів пенсіонерів на одну п'яту і майже 50-відсоткове безробіття серед молоді, заявив він.

Відмова від підтримки Греції, на думку Самараса, підвищить невизначеність і вразливість інших держав єврозони, а також може призвести до драматичних наслідків на фінансових ринках. !zn

Читайте також:

МВФ позначив передумови нової кризи. Винні США, Китай і Японія

Експерт: Не треба боятися друкованого верстата Європейського центробанку

Греція погодила необхідний для отримання кредитів скорочення бюджету

Латвія вимагає виключити Грецію з єврозони