Поживанов вирішив, що може поспілкуватися зі слідчими по скайпу

01 серпня 12:45

Австрійці відмовили українським дипломатам у виданні екс-глави Держкомрезерву Михайла Поживанова. Про це повідомив сам Михайло Поживанов в інтерв'ю через скайп з Австрії, де він чекає на присвоєння статусу політичного біженця.

 

«За моєю інформацією, австрійці відмовили українським дипломатам, які просили вислати мене в Україну. З ними не пішли ні на які поступки», - повідомив Михайло Поживанов.

Також він заявив, що готовий давати свідчення по скайпу.

«У нас ось нещодавно закон такий прийняли, що навіть у суді обвинувачений може по скайпу спілкуватися. І зі слідчим - теж може. Я готовий дати всі свідчення таким чином, а потім без мене хай вони там розбираються. Якщо там правоможний суд і він захоче розглянути всі мої клопотання - я все розповім. І я доведу, що правий я, а не слідчий.

Також мені достатньо, щоб сюди прислали слідчого - щоб не в посольстві сиділа команда з 10 осіб, сформована із працівників МЗС, ГПУ, служби зовнішньої розвідки України, СБУ, які намагаються виходити на різні структури австрійської влади і вмовляли, щоб Україні видали Поживанова. Замість того, щоб витрачати мільйони на таку кулуарну боротьбу - хай би прислали слідчого, я розкажу, де, що потрібно перевірити і де провести експертизу ... Ніхто ж цього не робить», - заявив Поживанов.

Нагадаємо, екс-голову Держкомрезерву і екс-заступник міністра економіки Михайла Поживанова звинувачують у розкраданні держкоштів на 35 млн грн.