Поточні ціни на бензин і дизпаливо збережуться до кінця виборів

10 вересня 18:11

Учасники експертно-аналітичної групи при уряді прийняли консолідоване рішення про те, що всі учасники ринку зберігають як мінімум до листопада 2012 ціни на паливо в мережах на тому рівні, який зафіксовано станом на 10 вересня 2012 року.

 

Експертно-аналітична група (ЕАГ) з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабінеті міністрів України прийняла рішення про збереження поточних цін на бензин і дизпаливо в Україні як мінімум до листопада 2012 року.

"Учасники ЕАГ прийняли консолідоване рішення про те, що всі учасники ринку зберігають як мінімум до листопада 2012 ціни на паливо в мережах на тому рівні, який зафіксовано станом на 10 вересня 2012 року", - говориться в прес-релізі за підсумками засідання ЕАГ Міненерговугілля 10 вересня.

Згідно з ним, учасники засідання розглянули цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів і його ресурсне наповнення і відзначили, що він залишається стабільним, конкурентоспроможним і прогнозованим.

- У вересні бензин може подорожчати на 15-20 копійок

"Ринок працює в звичайному режимі. Весь необхідний попит на паливо задоволено в повному обсязі", - наголошується в документі.

Як повідомлялося, на минулому тижні після кількох місяців стабільності бензин і дизпаливо в провідних мережах АЗС подорожчали в середньому на 0,15-0,2 грн за літр, або приблизно до 2%.

За словами учасників ринку, причинами зростання цін стали короткостроковий стрибок курсу долара і євро до гривні, а також подорожчання нафти на світовому ринку з початку липня.

Парламентські вибори в Україні пройдуть 28 жовтня цього року. !zn

Читайте також:

Виробництво якісного бензину в Україні відклали до 2020 року


Янукович схвалив обов'язкове додавання біоетанолу в бензин


Україна гальмує перехід на нові стандарти якості бензину через інтереси вітчизняного бізнесу