Посол: Німецький бізнес тікає з України через зростання корупції

28 вересня 11:50

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот заявляє, що через зростання корупції в Україні німецький бізнес вимушений шукати інші країни для співпраці.

 

«Ознак інтересу німецьких інвесторів до України я, на жаль, наразі не бачу. Більше того, можуть бути навіть випадки відкликання інвестицій, тому що правова невизначеність занадто велика, а дії регіональних органів влади - свавільні. Тому німецькі компанії знаходять кращі умови в інших країнах», - сказав посол в інтерв’ю «Україні молодій».

«У плані корупції реального поліпшення не відчувається. Більше того, звучать голоси, які стверджують зворотне», - наголосив він.

Ганс-Юрген Гаймзьот також висловив жаль з приводу того, що в Україні «непрозорість економічної діяльності залишається незмінно високою, що приватизаційні процеси мало зрозумілі». «Усе це створює враження, що українські політики і представники бізнесу, як і раніше, вважають найкращим варіантом для країни той, при якому вони вирішуватимуть усі питання між собою. Проте досвід показує, що це не так, і що в такому разі економіці бракуватиме ринкової динаміки. І мету потрапити у двадцятку найбільших економічних націй реалізувати не вдасться», - констатував посол.

Нагоадаємог, що за даними соцопитування КМІС, лише 5% респондентів визнали, що рівень корупції в Україні у 2011 році зменшився у порівнянні з 2009-м. У той же час більше 41% вважають, що він зріс, а 39% переконані, що не змінився.