Порошенко: Зґвалтовану економіку намагаються оживити варварськими методами

08 листопада 11:46

Голова Ради Національного банку Петро Порошенко заявляє про неефективність економічного курсу української влади.

 

«Її (економіку) вже давно зґвалтовано і вона не рухається. А методи, якими сьогодні намагаються її оживити, просто варварські. З одного боку, влада оживляє економіку, нібито проводячи дерегуляцію, декларуючи зниження податкових ставок, а з іншого - витягаючи з економіки абсолютно невиправдані в умовах кризи податкові «примхи»», - сказав П.Порошенко в інтерв'ю газеті «День».

«Це нагадує ситуацію, коли у лікарні, з одного боку, хворого підключили до апарату штучного дихання, а з іншого, душать, схопивши його за горло. Ось і виходить, що нашу «хвору» економіку і лікують, і вбивають. Та ще й чекають від цього результатів», - зазначив він.

При цьому він зазначив, що влада «навіть не уявляє, для чого проводяться реформи».

«Я хочу розчарувати тих, хто переконаний, що там «нагорі» все знають і розуміють, але вони просто дуже зайняті і у них просто не доходять руки, аби просвітити, що відбувається, і коли вони звільняться, то все пояснять...Сьогодні у нас немає задекларованої мети, а реформи, як засіб її досягнення, проводяться. У таких умовах цей рух не просто безсистемний, а відсутній як такий», - заявив П.Порошенко.