Порошенко "збирає аргументи" для введення мит на нафтопродукти

06 червня 12:10

Мінекономіки, очолюване Петром Порошенко, знову хоче повернутися до питання введення мит на імпортні нафтопродукти - заради порятунку українських нафтопереробних заводів (НПЗ). Проти цього виступають великі мережі АЗС.

 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України вивчає питання про можливість введення мит на імпортні нафтопродукти з метою стимулювання внутрішньоукраїнського виробництва.

Про це повідомив міністр економіки Петро Порошенко журналістам у Києві в середу, 6 червня.

"Поки спостерігається різке зниження цін на нафту на світових ринках, і немає відповідної корекції цін на нафтопродукти на внутрішньому ринку, я збираю аргументи для того, щоб захистити наші НПЗ, повернутися до мит на готові нафтопродукти", - сказав він.

При цьому Порошенко навів приклад Росії, де для завантаження своїх НПЗ були введені мита на експорт сирої нафти. "А чому б нам не брати з диференційованих джерел нафту, яку можна закуповувати дешевше, запустити мита і таким чином завантажити НПЗ", - сказав він.

Читайте: Запровадити не можна помилувати

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) в грудні 2011 року припинила спеціальне розслідування, що
тривало майже рік, щодо імпорту в країну окремих видів нафтопродуктів незалежно від країни походження без застосування спеціальних заходів.

Нагадаємо, що введення мита підтримують власники українських НПЗ, які заявляють, що отримують сировину значно дорожче, ніж НПЗ країн Митного союзу, зокрема, Білорусі. Проти мит виступають великі мережі АЗС, що переважно імпортують паливо - вони вважають, що мита монополізують ринок нафтопродуктів і призведуть до зростання цін. !zn

Читайте також:

Хто платить за «дешевий» бензин?

ТНК-ВР припинить експортувати нафтопродукти в разі введення імпортних мит

Мінфін, Мінекономрозвитку і Мін'юст були проти меморандуму з НПЗ

Коломойський вважає, що поки не час вводити мита на імпорт нафтопродуктів

Власники АЗС: Відмова від імпортних мит дозволить уникнути зростання цін на бензин