Порошенко візьме "професіоналів" у свої заступники

28 березня 07:47

За словами новопризначеного міністра економіки, до кінця тижня будуть призначені всі заступники глави МЕРТ - запропоновані кандидатури має затвердити президент.

 

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко прогнозує, що всі запропоновані кандидатури на посади його заступників президент України Віктор Янукович затвердить до кінця поточного тижня."Я подав свої пропозиції президенту і прем'єру і думаю, що їх буде прийнято цього тижня", - сказав він журналістам у середу, 28 березня, перед початком засідання Кабінету міністрів.При цьому Порошенко відмовився назвати можливі кандидатури, зазначивши лише, що "це професіонали і журналістам вони сподобаються".

Порошенко хоче завести "українських Навальних"Окрім того, міністр підтвердив інформацію про відставку його першого заступника Вадима Копилова."В даний час, відповідно до закону, після відставки міністра, автоматично йдуть у відставку перший заступник та заступники. Згідно з цим законом перший заступник міністра економічного розвитку торгівлі Вадим Копилов написав заяву, і буде переходити на іншу роботу", - сказав глава МЕРТ, не уточнивши при цьому, про який закон йдеться.Порошенко також повідомив, що новим місцем роботи Копилова буде "сфера поза міністерством економрозвитку".

Як повідомляло ZN.UA, відразу після свого призначення до міністерства Петро Порошенко ініціював звільнення з посади першого заступника Вадима Копилова. На його місце буде призначений радник президента, керівник головного управління з питань реформування соціальної сфери Адміністрації президента Анатолій Максюта, який раніше довгий час працював у Мінекономіки, у тому числі і заступником міністра.Нагадаємо, президент України Віктор Янукович 23 березня призначив Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі. !znЧитайте також:Першим заступником Порошенко стане радник ЯнуковичаПризначення Порошенка «посилить Кабмін і вдарить по опозиції»Порошенко запевнив Азарова, що виконає поставлені завдання