Порошенко: Вирішення "сирного питання" йде за графіком

10 квiтня 16:09

У даний час фахівці Росспоживнагляду проводять інспектування підприємства "Менський сир" і мають намір у четвер, 12 квітня, перевірити Пирятинський сирзавод.

 

Україна і Російська Федерація дотримуються досягнутих минулого тижня у Києві домовленостей щодо врегулювання питання постачань українських сирів до РФ, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.

"Я можу стверджувати, що домовленостей, які були досягнуті під час перемовин у Києві (з керівництвом Росспоживнагляду), вони дотримуються", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що вирішення "сирного питання" відбувається згідно із затвердженими графіками.

Він повідомив, що у даний час фахівці Росспоживнагляду проводять інспектування підприємства "Менський сир" і мають намір у четвер, 12 квітня, перевірити Пирятинський сирзавод.

Порошенко також зазначив, що планується його поїздка до Москви для обговорення проблеми експорту українських сирів до Росії.

"Візит відбудеться, найімовірніше, цього місяця", - додав він.

Міністр висловив сподівання, що перемовини у Москві дадуть відчутний результат у вирішенні "сирної проблеми".

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася половина імпорту українського сиру до РФ.

Через півтора місяці Росія погодилася надіслати своїх інспекторів для перевірки українських сирних заводів. За підсумками перевірки ревізори знайшли «численні порушення» технології на ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.). Однак пальмової олії, через яку і було розпочато «сирну війну», виявлено не було. !zn

Читайте також:

Росія проведе нову інспекцію українських сироварів

Глава Держветфітослужби про дії Росії у «сирній війні»: Це гра у наперстки

У Кабміні впевнені, що Росія визнає якість українського сиру

Претензії російських ревізорів до українського сиру виникли через відмінності стандартів