Порошенко продав свою частку в "Корреспонденті" і збирається інвестувати у новий ЗМІ

24 квiтня 10:28

Партнер Порошенка - медіагрупа UMH - тепер буде єдиним власником цих активів. Втім, тепер Порошенко має намір "зосередити свою увагу на новому масштабному медіапроекті".

 

Народний депутат Петро Порошенко вирішив продати свою частку 50% у KP Media (журнал "Корреспондент", сайт korrespondent.net і портал bigmir.net) і "Нашому радіо" своєму партнерові з медіабізнесу - групі United Media Holding (UMH), другому за величиною медіахолдингу в Україні. Про це розповіло джерело, близьке до однієї зі сторін угоди.

Петро Порошенко підтвердив продаж активів, уточнивши, що його було здійснено за умовами опціону, укладеного сторонами в 2010 році. Суму угоди сторони назвати відмовилися.

Раніше в лютому Порошенко вже продав UMH свою частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next. Таким чином, UMH тепер стає єдиним власником цих компаній, пише "Коммерсант-Украина".

Як пояснив віце-президент UMH Григорій Шверк, за угодою акціонерів, можливість реалізувати опціон була в обох сторін. "Ми своїм правом скористалися", - сказав він, уточнивши, що угода зараз у процесі закриття.

Сам Петро Порошенко заявив, що може зайнятися новим медіапроектом. "Я вважаю, що наше співробітництво з UMH було дуже плідним. Саме тому планую зосередити свою увагу на новому масштабному медіапроекті", - зазначив він, відмовившись коментувати подробиці.

Після операції будуть проведені всі необхідні дії, щоб зробити структуру компанії простішою і зрозумілішою, у тому числі інвесторам", повідомив Шверк.

У UMH неодноразово заявляли, що намагаються спростити структуру акціонерного капіталу і ведуть переговори з партнерами про викуп їхніх часток у спільному бізнесі. Партнерами UMH також вважаються Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, яких називають співвласниками журналу "Фокус" і газети "Комсомольська правда", а також Ігор Суркіс (радіо "Динамо").

На початок 2010 року найбільшим власником акцій Advantest Plc, якій належить UMH, був її президент Борис Ложкін з часткою 81,67% (через Integrity International Holding Ltd). Ще 2,93% акцій належать Torbock Holdings Ltd, яку пов'язують з ІК Concorde Capital, а 2% - компанії Valeia Ltd, власники якої не розкриваються. 13,4% котируються на Франкфуртській фондовій біржі, по одній акції - у шести менеджерів компанії. У UMH стверджують, що відтоді частки акціонерів значно не змінювалися. При цьому у кожному окремому проекті у UMH є партнери - їхню загальну частку в бізнесі компанія оцінює в 20%.

Петро Порошенко і UMH співпрацюють з 2007 року - тоді бізнесмен передав в управління медіагрупі радіостанцію "Радіо п'ять" (пізніше перейменоване у "Ретро ФМ"). У 2011 році партнери спільно придбали "Наше радіо" в ірландської медіакомпанії Communicorp, а пізніше KP Media - у засновника компанії Джеда Сандена. Обидва активи тоді оцінювали в діапазоні $ 15-20 млн кожен - за підсумками 2011 року холдинг KP Media приніс UMH близько $ 2 млн EBITDA, а "Наше радіо" - близько $ 1,5 млн. !zn

Читайте також:

Курченко і його ВЕТЕК поки не мають наміру купувати медіа-активи

На телеканалі ТВі розгорівся скандал з можливою зміною власника і рейдерською атакою

Поява Льовочкіна в числі акціонерів "Інтера" стала несподіванкою для Хорошковського