Порошенко обговорив із головами парламентських фракцій відтермінування траншу МВФ

20 березня 22:55

У БПП ситуацію з траншем назвали "більш оптимістичною, ніж можна було подумати".

 

Рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про надання Україні чергового траншу може бути прийнято наприкінці березня, заявила заступник голови парламентської фракції БПП Ірина Луценко за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

За словами Луценко, глава держави і прем'єр-міністр Володимир Гройсман спілкувалися з представниками МВФ після зустрічі з головами парламентських фракцій у понеділок, 20 березня, передає "РБК-Україна".

"Ситуація більш оптимістична, ніж можна подумати", – зазначила політик.

Крім того, на зустрічі президента з керівництвом парламентських фракцій обговорювалися питання електронних декларацій, оновлення складу Центральної виборчої комісії та Рахункової палати, законопроект про подвійне громадянство і призначення аудитора Національного антикорупційного бюро.

Раніше повідомлялося, що у МВФ ще не визначилися з новою датою засідання Ради директорів, на якому розглядатиметься виділення Україні чергового мільярдного траншу.

Нагадаємо, 19 березня Рада директорів МВФ перенесла запланований на 20 березня розгляд питання про завершення третього перегляду програми розширеного фінансування України. У Міністерстві фінансів України таке рішення пояснили необхідністю уточнення розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, що вживаються Україною у відповідь на блокаду, і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною "документів", виданих на цих територіях.

Раніше повідомлялося, що 4 березня МВФ погодив питання провиділення нового траншу в розмірі одного млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що 4 березня МВФ погодив питання про виділення нового траншу в розмірі одного млрд доларів.

У вересні 2016 року МВФ виділив Україні третій транш – на один млрд доларів. Відповідно до скоригованого графіка фінансування, подальше виділення коштів планується щоквартально за результатами виконання умов МВФ.

У 2015 році Україна отримала лише два транші – п'ять млрд доларів в березні і 1,7 млрд доларів – в серпні 2015 року. Після цього була пауза через невиконання низки умов, політичної кризи і зміни уряду.