Попов повернув «Київміськбуд» місту, «загубивши» реєстр власників

17 травня 05:49

Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) визнала реєстр холдингу «Київміськбуд» загубленим.

 

Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) визнала реєстр холдингу «Київміськбуд» загубленим.

ДКЦПФР надала компанії «Фінреестр» право відновити реєстр, забравши тим самим ведення реєстру у реєстратора «Адрем».

«Всі власники, зазначені в останній збереженій копії реєстру, для підтвердження цієї інформації повинні надати «Фінреєстру» відповідні дані», - йдеться в повідомленні ДКЦПФР.

Рішення Комісії позбавило приватних власників акцій компанії можливості заявити свої права, пояснив
«КоммерсантЪ-Украина» джерело, близьке до «Київміськбуду».

Те, що колишній реєстратор не передає реєстр, не може служити підставою для визнання його загубленим, вважає партнер юридичної фірми «Волков, Козьяков і партнери» Микола Подпалов. «Тому приватні компанії можуть оскаржити рішення комісії», - зазначає він. «Але у випадку з «Київміськбудом» мова йде про позицію влади - повернути акції місту. Навіть якщо власники будуть оскаржувати дії комісії в суді, у них практично немає шансів виграти», - вважає партнер юридичної фірми «Ільяшов і партнери» Роман Марченко.

80% холдингу «Київміськбуд» було продано в липні 2009 року на аукціоні за 114,08 млн грн ТОВ “Фінансова компанія 'Новий регіон'”, яке пов'язують з В'ячеславом Супруненком - зятем мера Києва Леоніда Черновецького. Потім муніципальний пакет акцій було перепродано кільком кіпрським компаніям.

Восени минулого року Київська міськдержадміністрація почала повернення акцій у власність міста: у жовтні адміністрація провела збори акціонерів, де змінили менеджмент «Київміськбуду» і реєстратора «Адрем» на «Фінреєстр».

До цього моменту власники «Київміськбуду» не могли проводити збори акціонерів, оскільки «Адрем» не надає їм реєстр.