Податкова заборонить офшорам та іноземному бізнесу виводити прибуток з України

05 липня 10:02

«Неприпустима ситуація, коли фінансово-промислові групи доводять до банкрутства свої українські філії, а прибуток виводять у країні із пільговим оподаткуванням», – наголосив Олександр Клименко.

 

Державна податкова служба наполягає, що «точка прибутку» всіх транснаціональних корпорацій, які мають виробничі потужності в Україні, повинна бути в нашій країні. Саме такий принцип буде покладено в основу національних стандартів в галузі трансфертного ціноутворення.

Про це заявив Голова ДПС України Олександр Клименко під час зустрічі з представниками Американської Торгівельної Палати в Україні.

«Неприпустима ситуація, коли фінансово-промислові групи доводять до банкрутства свої українські філії, а прибуток виводять у країні із пільговим оподаткуванням», – наголосив Олександр Клименко.

За його словами, для ефективного оподаткування транснаціонального бізнесу для податкових служб всіх країн першочерговим стає питання визначення точки прибутку. А це передбачає як обмін інформацією на міжнародному рівні, так і єдині підходи до моніторингу діяльності підприємств.

Саме тому фахівці податкової сьогодні працюють над розробкою національних стандартів у сфері трансфертного ціноутворення, базуючись на міжнародних документах – рекомендаціях Ради ЄС, визначених у Кодексі поведінки відносно документації з трансфертного ціноутворення (EUTPD), та посібнику з трансфертного ціноутворення Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Як повідомлялося раніше, Державна податкова служба України (ДПСУ) та Американська торгівельна палата в Україні (АТПУ) утворили дві спільні робочі групи. Фахівці податкового відомства та бізнес-експерти разом працюватимуть над питаннями трансфертного ціноутворення, аби припинити практику мінімізації податків за допомогою офшорів, та питаннями перенесення збитків підприємств. !zn

Читайте також:

Азаров решил снимать по 15% со всех перечислений в офшоры

Бізнес назвав податки і корупцію найбільшими проблемами

Інвестиційна привабливість України впала до найнижчого рівня

Янукович: Україна найкраще місце для інвестицій у сучасному світі

Американский бизнес в Украине просит у Азарова защиты от давления налоговых органов