Податкова взялася за імпортерів-порушників

31 серпня 08:11

Державна податкова служба (ДПС) України виявила у Чернівецькій області підприємця, який розраховувався за імпортні товари готівковою іноземною валютою по квитанціях, написаних від руки іноземцем-постачальником. Як повідомляє прес-служба ДПСУ, порушнику донараховано 6,7 млн грн податків.

 

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, порушнику донараховано 6,7 млн грн податків.

Крім того, під час перевірки підприємця з Донецької області з’ясувалося, що той, торгуючи імпортними товарами, порушив порядок ведення обліку витрат та доходів. Донараховано 1,3 млн грн.

Податківці підкреслюють, що контроль за ввезенням товарів на митну територію України посилюватиметься, оскільки при операціях з імпортом нерідко виявляються численні спроби приховати від оподаткування доходи, отримані від реалізації отриманих з-за кордону товарно-матеріальних цінностей.

Всього, за даними податкової, у І півріччі 2011 року на митну територію України імпортовано товарно-матеріальних цінностей 6 946 громадянами на загальну суму 2,4 млрд грн. З них 2 818 – це фізичні особи-підприємці, які є платниками єдиного податку, ними ввезено товарів на загальну суму 6 млн грн.