Податкова порекомендувала іноземним зернотрейдерам купувати товар напряму у виробників

08 вересня 15:01

Державна податкова служба (ПДС) України рекомендує іноземним компаніям-зернотрейдерам купувати товар безпосередньо у виробників.

 

Про це повідомив голова ДПС під час зустрічі з представниками Американської Торгівельної Палати в Україні. Основною темою зустрічі стало питання адміністрування ПДВ компаній, які працюють на зерновому ринку.

«Держава стимулює вітчизняного товаровиробника, однак коли товар надходить до кінцевого трейдеру, часто виникають проблеми, адже у проміжних ланцюгах можуть бути сумнівні контрагенти, які задіяні у злочинних схемах ухилення від сплати податків. Через це ми рекомендуємо бізнесу купувати зерно безпосередньо у товаровиробника. Це унеможливить будь-які махінації з ПДВ», - зазначив Голова ДПС України Віталій Захарченко.

Під час зустрічі керівництво ДПС України запропонувало зернотрейдерам взяти участь в експерименті „горизонтальний моніторинг”, який відбувається за участі Аудиторської палати України, це мінімізує втручання податкової служби у діяльність підприємств та дозволить уникати ризикових операцій.