Податкова підраховує кількість туристів у Криму по роботі пекарень

20 вересня 14:27

Кримські податківці, спираючись на результати роботи місцевих хлібозаводів, прогнозують зниження потоку туристів за підсумками цьогорічного сезону відпочинку.

 

Фахівці ДПС обчислювали динаміку відвідувань Криму туристами за показниками роботи пекарень та інших виробників хлібобулочної продукції.

Зокрема прогнозується, що у третьому кварталі поточного року пекарі АРК сплатять податку на прибуток на суму 78,1 тис. грн., що на 8 тис. грн. менше, ніж торік.

На противагу Криму очікується значне збільшення порівняно з минулим роком надходження податку на прибуток від пекарів Одеської на 365 тис. грн. (766,8 тис. грн.) та Херсонської на 197,3 (227,4 тис. грн.) областей. Тобто цього року більшість туристів обирають місцем свого відпочинку саме ці регіони.

Загалом у галузі виробництва хлібобулочної продукції планується зростання податку на прибуток до 2,23 млн. грн. (рік тому – 1,95 млн.).

Як повідомляло раніше ZN.UA, за даними Асоціації курортів АРК, цього літа більшість гостей Криму виявилися сімейними українцями середнього віку з щомісячним доходом до $500.

Також нагадаємо, що в цьому сезоні у Криму піднялися ціни. Проживання в однокімнатній квартирі: від 250 грн на добу, двомісний номер у приватному пансіонаті - 300-600 грн, таксі від Сімферополя до моря - 400-600 грн тощо.