Податкова не буде подовжувати термін реєстрації "єдинників", однак свідоцтва будуть безстроковими

13 сiчня 08:41

Замість збільшення терміну реєстрації «спрощенців», податкова вирішила продовжити час свого робочого дня і працювати по суботах аж до 25 січня. При цьому свідоцтво «єдиноподатникам» тепер буде видаватися безстроково (раніше на 1 рік) і, як і раніше безкоштовно, протягом 10 календарних днів після подання заяви.

 

Як повідомляє прес-служба Державної податкової служби (ДПС) України, до визначеного Податковим кодексом кінцевого терміну прийому заяв - 25 січня 2012 року - податківці будуть працювати у будні дні до 20:00, а в суботу - до 16:00, неділя залишиться вихідним днем.

У Міністерстві фінансів пояснюють, що якщо юридична або фізична особа-підприємець хоче стати платником єдиного податку з 1 січня 2012 року, незалежно від того, на якій системі оподаткування вона знаходилася у 2011 році, вона може це зробити, подавши відповідну заяву не пізніше 25 січня 2012 року.

При цьому у ДПС взазначають, що перед візитом до податкової не всім підприємцям-спрощенцям необхідно попередньо звертатися до державного реєстратора за отриманням витягу з Єдиного реєстру. До 25 січня така необхідність є тільки у тих платників, хто щойно зареєструвався або прийняв рішення змінити вид діяльності з Класифікатором видів економічної діяльності.

Окрім того, суб'єкти господарювання, які у 2011 році працювали на єдиному податку або на фіксованому патенті і мають на руках відповідні свідоцтва, зможуть замінити свої документи на нове Свідоцтво платника єдиного податку протягом півроку - не пізніше 1 червня 2012 року.

У Мінфіні повідомляють, що свідоцтво «єдиноподатникам» тепер буде видаватися безстроково (раніше на 1 рік) і, як і раніше безкоштовно, протягом 10 календарних днів після подання заяви.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський повідомляв, що прем'єр-міністр Микола Азаров дав команду Мінфіну продовжити реєстрацію «єдиноподатників» на два місяці - до кінця I кварталу.

Однак після повідомлення податків про те, що термін реєстрації продовжуватися не буде, М.Бродський заспокоїв підприємців: у своєму блозі він написав, що «поспілкувався з міністром фінансів (Федір Ярошенко, - ред.) і главою ДПС (Олександр Клименко, - ред.), і з реєстрацією буде порядок і всі все встигнуть».