Податкова стверджує, що стала менше судитися з платниками

24 сiчня 18:25

Результати судових розглядів свідчать про високу якість доказової бази, на якій ґрунтуються позовні вимоги податківців, заявили у ДПСУ.

 

Загальна кількість судових справ за участю органів Державної податкової служби (ДПСУ) зменшилася на 20%, повідомили у прес-службі відомства. На розгляді в судах у 2012 році перебувало 149 тис. справ на загальну суму 182,4 млрд грн, - на 37,2 тис. справ менше, ніж в 2011 році.

Таку динаміку юристи податкової пояснили тим, "пріоритетним вважається досудове вирішення суперечних питань у відносинах з платниками, та звернення до суду застосовується тільки у складних випадках".

При цьому податкова вигравала вісім із дев'яти судових процесів. Всього на користь податкових органів вирішено більш 76,7 тис. справ, платники виграли у податковій тільки 9,7 тис. суперечок.

"Результати судових розглядів свідчать про високу якість доказової бази, на якій ґрунтуються позовні вимоги податківців", - заявили у ДПСУ.

Митники судилися набагато менше - судами було розглянуто лише 2,3 тис. справ, пов'язаних із діяльністю митної служби. На користь митних органів вирішено майже 1,3 тис. справ, суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності виграли тисячу процесів.

Всього у 2012 році судами відкрито провадження у 1572 справах про правомірність винесених митними органами рішень. !zn

Читайте також:

Збір податків повинен залежати від стану економіки, а не від бажання фіскалів зібрати більше грошей