Податкова оскаржила банкрутство "Аеросвіту"

22 сiчня 18:26

Процедуру банкрутства "Аеросвіту" розпочали наприкінці минулого року за ініціативою самої компанії. Але в податкової є претензії.

 

Київський апеляційний господарський суд прийняв до провадження апеляційну скаргу Бориспільської об'єднаної державної податкової інспекції в Київській області на визначення Господарського суду Київської області про відкриття провадження у справі про банкрутство авіакомпанії "Аеросвіт" (Київ) за ініціативою самої компанії.

Податкова інспекція просить скасувати рішення суду про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Скаргу буде розглянуто Київським апеляційним господарським судом 5 лютого 2013 року.

Як повідомлялося, господарський Суд Київської області 29 грудня 2012 року розпочав провадження в справі про банкрутство "Аеросвіту" за ініціативою самої компанії, призначивши розгляд справи на підготовчому засіданні на 23 січня 2013 року. Суд також постановив ввести процедуру розпорядження майном авіакомпанії і призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана.

У постанові суду сказано, що станом на 27 грудня 2012 року авіаперевізник мав заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн. Згідно з даними балансу станом на 30 вересня 2012 року, загальна балансова вартість активів "Аеросвіту" становить 1,467 млрд грн.

У першій половині січня 2013 року багато рейсів "Аеросвіту" були скасовані, а з 15 січня маршрутна мережа, що включала, крім внутрішніх рейсів, ще близько 80 міжнародних напрямків, скоротилася до двох внутрішніх і до десяти міжнародних маршрутів. !zn

Читайте також:

Лоу-кост Wizz Air хоче забрати більшість напрямків "Аеросвіту"

Пасажирам "Аеросвіту" порадили збирати довідки і йти до суду

Збанкрутувала ще одна авіакомпанія Коломойського

Азаров сподівається, що місце "Аеросвіту" займе "більш конкурентний перевізник"