Податківці у 2012 році ліквідували в Києві 15 "конвертів" з оборотом 2,5 млрд грн

31 сiчня 12:56

Київ традиційно є лідером за обсягом вилучених на тіньовому ринку коштів.

 

Співробітники податкової міліції Києва протягом 2012 року припинили діяльність 15 конвертаційних центрів, до складу яких входило 125 фіктивних підприємств, із загальним обсягом проконвертованих коштів понад 2,5 млрд грн.

Такі дані повідомили у прес-службі Державної податкової служби України (ДПСУ) в Києві з посиланням на начальника управління столичної податкової міліції Ігоря Усика.

Наголошується, що при відпрацюванні підприємств реального сектора економіки, які були замовниками таких незаконних послуг, в бюджет стягнуто понад 173 млн грн.

Було порушено 59 кримінальних справ, у тому числі 56 - за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Крім того, до кримінальної відповідальності в Києві притягнуто 10 осіб-організаторів конвертаційних центрів.

"Вжиті заходи сприяли детінізації доходів підприємств реального сектору економіки, що, у свою чергу, призвело до збільшення декларування та сплати податків у столиці", - сказано у повідомленні.

"В перші дні січня у Києві припинено діяльність відразу двох конвертаційних центрів, через які було "проконвертовано" більше 310 млн грн. Ймовірні втрати бюджету становлять близько 50 млн грн. Під час обшуків у зловмисників вилучено готівку на суму близько 850 тис. грн, 54 друку підприємств з ознаками "фіктивності", комп'ютерну техніку, документи, які використовувалися у протиправній діяльності", - повідомив Усик.

Він відзначив, що у даний час тривають досудові розслідування щодо організаторів злочинної діяльності, а також призначені відповідні податкові перевірки.

Нагадаємо, на початку 2012 року в податковій міліції Києва заявляли про наміри вже в минулому році остаточно перемогти таке ганебне явище, як конвертаційні центри. !zn

Читайте також:

Податкова обіцяла в 2012 році остаточно перемогти конвертаційні центри в Києві

Податкова викрила "конверт", що допоміг відомим зернотрейдерам отримати 67 млн грн ПДВ

У Дніпропетровську накрили "пральню", яка відмила 100 млн грн