Податківці на Полтавщині допомогли бізнесменам ухилитися від сплати податків на 800 млн грн

29 сiчня 16:22

Проти полтавських податківців порушено кримінальну справу за те, що ті навмисно "не помітили" несплату в держбюджет понад 800 млн грн ПДВ кількома десятками підприємств.

 

Прокуратура Полтавської області почала кримінальне провадження за ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, працівниками правоохоронного органу) і ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу (КК) України.

Як повідомила прес-служба обласної прокуратури, під час перевірки встановлено, що на території Полтавської обл. створені 17 приватних підприємств, основною метою яких стало незаконне формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

"Разом з тим, посадові особи органів державної податкової служби України в області, знаючи про безпідставне декларування цими фіктивними підприємствами значних сум податкових зобов'язань, навмисне не вжили заходів реагування, провівши формальні перевірки. Як наслідок, це сприяло ненадходженню до державного бюджету України понад 800 млн грн податку на додану вартість", - йдеться в повідомленні відомства. !zn

Читайте також:

Податківці вважають себе найменш корумпованою структурою - опитування

Київський податківець-хабарник фактично вийшов сухим із води після рішення суду

Лише 3,7% звернень у "Пульс податкової" стосуються корупції