Після подорожчання хліба у Києві влада вирішила створити власні засіки борошна

13 листопада 14:29

Голова КМДА дав доручення створити резерви борошна для потреб столиці і передбачити додаткову схему виготовлення хліба.

 

Після подорожчання хліба у Києві столична влада вирішила створити власний резерв борошна для виготовлення хліба на обласних хлібокомбінатах.

Відповідне доручення дав голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба міської адміністрації.

«Таким чином, ми створимо додаткову схему виготовлення хлібобулочних виробів, яка буде незалежною від дій хлібного монополіста ВАТ «Київхліб», - пояснив заступника голови КМДА Руслан Крамаренко.

Він ще раз підкреслив, що столична влада не бачить підстав для підвищення цін на хліб. За словами Крамаренка, вона має намір забезпечити необхідні умови для створення конкуренції на цьому ринку, «що теж убезпечить киян від самовільних дій «Київхліба».

Нагадаємо, 12 листопада найбільший столичний виробник хлібобулочних виробів «Київхліб» оголосив про підвищення цін на хліб «Український столичний подовий» та батон нарізний «Київський» на 17% і 9,7% (після подорожчання вартість склала 4,68 грн і 3,84 грн відповідно).

У компанії пояснили необхідність цього кроку подорожчанням усіх складових собівартості виробів - зокрема, суттєво зросли витрати на енергоносії, транспортні витрати і заробітну плату.

Варто відзначити, що інформація про прийдешнє зростання цін проходила ще 29 жовтня, проте тоді представники уряду, зокрема, прем'єр-міністр Микола Азаров, заявляли, що «не бачать причин для збільшення цін на хліб».

Після підвищення цін КМДА заявила про свою непричетність до дій «Київхліба» і висловила намір звернутися в Антимонопольний комітет і Генеральну прокуратуру. !zn

Читайте також:

Тягнибок назвав підвищення цін на хліб у Києві помстою влади

Подорожчання хліба в Києві пояснили важким економічним становищем

Азаров підрахував, що зерна Україні вистачить, і гарантував стабільність цін на продукти