Після критики США в Standard&Poor's зміниться президент компанії

23 серпня 06:36

Президент рейтингового агентства Standard&Poor's Девен Шарма залишає посаду 12 вересня і, найімовірніше, до кінця 2011 року залишить агентство, офіційно повідомило S&P.

 

Його відставку планували з початку року, й вона ніяк не пов'язана із зниженням кредитного рейтингу США і висловленими нещодавно підозрами в тому, що агентство завищувало рейтинги іпотечних цінних паперів у роки, що передували фінансовій кризі 2008 р.

12 вересня президентом S&P стане топ-менеджер підрозділу Даглас Петерсон. Шарма поки залишиться в агентстві як радник і працюватиме в підрозділі McGraw-Hill Companies, що відокремився від S&P у листопаді 2010 року. Девен Шарма був президентом S&P з 2007 р.

Спочатку Шарма не хотів залишатися в агентстві й збирався піти якомога швидше, розповів інформований співрозмовник The Wall Street Journal. Однак потім йому порадили йти з компанії поступово, оскільки це полегшить подальший пошук роботи, а по-друге, це не буде виглядати, так ніби його різко вигнали. Джерело в оточенні Шарми заявило, що той не хотів би бути на чолі підрозділу будь-якої компанії, а хотів би керувати цілою організацією.