Після провалу минулого року Азаров знову сподівається, що економіка зросте на 3 відсотки

07 лютого 19:50

У 2012 році уряд розраховував на зростання ВВП на 3,9%, але економіка почала падати. Азаров сподівається, що 2013 рік буде краще.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що в 2013 році вдасться забезпечити зростання ВВП на 3%. Про це він сказав під час зустрічі з головою Європейського департаменту МВФ Крістофером Джарвісом, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Я переконаний, що в 2013 році нам вдасться забезпечити зростання ВВП на рівні 3%", - відзначив Азаров.

За його словами, економічне зростання буде досягнуто, зокрема, з огляду на прогнози експертів, які має уряд, про істотне зростання вітчизняного агропромислового виробництва в 2013 році. Крім того, у четвертому кварталі 2012 року на світових ринках відбулося зростання цін на металургійну продукцію, і ця тенденція утримується.

Він також зазначив, що зараз уряд закінчує розробку програми активізації внутрішнього виробництва, яка повинна компенсувати економічне уповільнення в 2012 році.

- Економіка України офіційно вступила в стадію рецесії

Азаров розповів Крістоферу Джарвису про заходи, які вживає уряд для підтримки економічного зростання і поліпшення зовнішньоторговельного балансу України, а також для оздоровлення фінансової ситуації в НАК "Нафтогаз". Він зазначив, що Україна витримує узгоджені параметри дефіциту держбюджету, а монетарна політика НБУ відповідає домовленостям в рамках програми stand-by з МВФ. !zn

Читайте також:

Економісти напророкували Україні падіння економіки в 2013 році

Зовнішній борг України досяг 74% ВВП

У держбюджет-2013 закладуть зростання економіки на рівні 3-4%