Підсумки перереєстрації: в Україні — майже 1,1 млн підприємців-«спрощенців»

27 сiчня 12:44

Порівняно з минулим роком кількість фізичних осіб-підприємців «залишилася стабільною, і навіть дещо зросла», повідомили у ДПСУ.

 

За підсумками перереєстрації підприємців спрощену модель оподаткування обрали 1,089 млн осіб. Про це повідомив голова Державної податкової служби (ДПСУ) України Олександр Клименко у ході колегії відомства.

За його словами, порівняно з минулим роком кількість фізичних осіб-підприємців «залишилася стабільною, і навіть дещо зросла» (у 2011 році в Україні за даними ДПС нараховувалося близько 1 млн представників малого бізнесу).

В останній день подання заяв про застосування спрощеної системи оподаткування до податкових інспекцій завітали 50 тис. платників.

«25 січня ми слідкували за ситуацією як в режимі он-лайн-моніторингу, так і здійснювали виїзні контролі, спілкувалися із підприємцями. Аналіз цього масиву інформації дозволяє нам впевнено казати, що процес перереєстрації «спрощенців» завершено успішно», - сказав Голова ДПСУ.

Зокрема, переважна більшість - майже 60% - підприємців (643,6 тис. осіб) при реєстрації за новими правилами обрали другу категорію, яка передбачає ведення малого бізнесу з обсягом доходу до 1 млн. грн. на рік та дозволяє наймати до 10 працівників.

Перша група нараховує 256 тис. «спрощенців». Ці підприємці займатимуться роздрібним продажем товарів на ринках та побутовим обслуговуванням населення, і зароблятимуть на цьому до 150 тис. грн. щорічно.

Понад 189 тис. платників, які матимуть обсяг доходу не більше 3 млн. грн. та надаватимуть до 20 робочих місць, працюватимуть у третій групі.

На загальній системі оподаткування здійснюватимуть свою діяльність 1,3 млн. фізичних осіб-підприємців (в тому числі і деякі з тих, хто раніше користувався спрощеною системою оподаткування).

«Тепер ми чекаємо від бізнесу адекватних кроків назустріч– сумлінного ставлення до процедури сплати податків», - наголосив О.Клименко. !zn

Читайте також:

Податкова роз'яснила нововведення щодо «спрощенців»
У податковій розказали, на якій групі спрощенці найдужче хочуть працювати
ДПСУ потирає руки: зі "спрощенців" у 2012 році планують зібрати у 2 рази більше податків