Підприємці сьогодні підуть під АП вимагати скасування дії Податкового кодексу

13 жовтня 06:45

Підприємницькі об`єднання з різних регіонів України 13 жовтня проведуть акцію «Марш порожніх гаманців» у Києві. Про це повідомив голова Федерації профспілок працівників малого і середнього підприємництва України В’ячеслав Рой.

 

«Акцію проводять Федерація профспілок малого і середнього підприємництва України спільно з громадськими регіональними організаціями підприємців», - повідомив він.

Зокрема, в акції планують взяти участь підприємницькі організації Вінницької, Київської, Хмельницької та Чернігівської областей.

За словами голови Чернігівської профспілки підприємців Олени Варнакової, учасники акції мають намір зібратися біля арки Дружби народів у центрі Києва, пройти до стін Верховної ради, після чого – до будівель Міністерства внутрішніх справ і Адміністрації Президента.

В.Рой відзначив, що акція буде мирною, перекривати рух транспорту організатори не мають наміру, рух учасників заплановано лише тротуарами.

У заявці на проведення акції організаторами вказано 2900 чоловік. При цьому прогнозується, що близько 30% учасників не зможуть дістатися Києва з регіонів у зв`язку з перешкодами з боку правоохоронних органів.

Однією з вимог підприємців є зменшення єдиного соціального внеску в 2 рази, розповіла директор Вінницького інформаційно-аналітичного центру проблем підприємництва Ірина Касьян. Серед інших вимог вона назвала скасування дії Податкового кодексу і створення робочих груп для доопрацювання закону, а також скасування пенсійної реформи, яка б враховувала особливості всіх верств населення. «Наша вимога – щоб закони писалися разом із бізнесом», - сказала вона.

Іншими вимогами підприємців є: скасування пенсійної реформи, введення норми, яка дозволяє проведення позапланових перевірок підприємців лише за рішенням судів або згідно із санкціями прокуратури, а також розробка закону про громадський контроль.

«Ми розширили наші вимоги ухваленням земельної реформи», - сказав В.Рой.

Підприємці мають намір надати влади місяць на виконання їхніх вимог, упродовж якого вестиметься роз`яснювальна робота з бізнесом у регіонах.

Заступник голови Всеукраїнської профспілки "Столиця-регіони" Юрій Єременко також звернувся до правоохоронних органів із проханням не застосовувати зброю проти учасників акції, оскільки вона буде суто мирною.

Нагадаємо, президент Україна Віктор Янукович 12 вересня дав прем'єру Миколі Азарову доручення про негайне доопрацювання Податкового кодексу.