Переговори з Росією щодо газу не пов'язані з відносинами України з МС, - Янукович

14 березня 17:42

За словами Януковича, під час "газових" переговорів "Є багато різних пропозицій", і Україна серед них "шукає баланс", який би задовольнив обидві сторони.

 

Переговори Києва з Москвою з газових питань проходять окремо від переговорного процесу з пошуку формату співпраці України з Митним союзом (МС).

Про це заявив президент Віктор Янукович на спільній з президентом Латвії прес-конференції у Києві в четвер, 14 березня.

"Що стосується газових переговорів - вони відокремлені від переговорів щодо формату відносин з країнами Митного союзу. Ці переговори (щодо газу - ред.) йдуть в окремій робочій групі на рівні "Газпрому", Міністерства палива і енергетики і російських компаній, які займаються цими питаннями", - сказав президент.

За словами Януковича, під час "газових" переговорів "Є багато різних пропозицій". "Але ми серед цих пропозицій шукаємо баланс, який би задовольнив обидві сторони і який би сприяв кінцевому результату", - зазначив він.

Кажучи про модернізацію національної газотранспортної системи, Янукович зазначив, що вона повинна проходити за участю Європи. "Я переконаний, що тут потрібна участь Європи", - сказав він і висловив упевненість, що шляхи вирішення цього питання будуть знайдені найближчим часом.

Нагадаємо, що 4 березня президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін провели переговори у форматі "тет-а-тет", де обговорювали актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема, хід газових переговорів, а також питання економічної інтеграції.

Через два дні віце-прем'єр Юрій Бойко заявив, що під час переговорів на вищому рівні з керівництвом РФ "намітився певний прогрес" і Україна задоволена ходом їх. !zn

Читайте також:

zn
zn
Україна стане асоційованим членом Митного союзу

Бойко побачив прогрес у переговорах з Росією щодо енергетики

Україна і Росія "точно домовляться" про зниження ціни на газ у 2013 році, - Ставицький

Янукович записав собі в досягнення скорочення газової залежності "без конфліктів" з РФ

"Газпром" вимагає від України законодавчо гарантувати йому оренду "труби"

Янукович обіцяє, що управління "трубою" не буде монопольним. Україна розраховує на "рівний доступ" до ГТС