Переговори України з МВФ трохи затягнуться, вважають аналітики

24 сiчня 12:15

Висунуті Фондом до України вимоги виглядають досить відчутними для української влади, тому не виключено, що переговори затягнуться, і для укладення угоди буде потрібен не один візит місії МВФ до Києва.

 

Офіційний Київ може досягти угоди з Міжнародним валютним фондом про нову програму кредитування у II кварталі поточного року.

Такий прогноз у коментарях ZN.UA зробив начальник відділу аналізу і досліджень "Райффайзен Банк Аваль" Дмитро Сологуб.

"Зважаючи на несприятливі економічні прогнози, майбутні значні виплати за зовнішніми боргами, і рівень валютних резервів, що знижується, ми не бачимо альтернативи укладенню угоди з МВФ", - зазначив експерт.

За словами Сологуба, основні вимоги з боку МВФ до України будуть стосуватися підвищення комунальних тарифів, зміни валютно-курсової політики і зниження бюджетного дефіциту на цей рік.

"Всі ці заходи виглядають досить відчутними для української влади, тому не виключено, що переговори затягнуться, і для укладення угоди буде потрібен не один візит місії МВФ до Києва", - вважає аналітик.

Як повідомив минулого тижня київський офіс МВФ, місія Фонду на чолі з Крістофером Джарвісом відвідає Київ з 29 січня по 12 лютого для початку переговорів за новою угодою з Україною stand by. Нагадаємо, що наша країна повинна повернути МВФ $5,8 млрд у поточному 2013 році. !zn

Читайте також:

Арбузов і Колобов з'їздили до США шукати альтернативу МВФ

Україна повинна повернути МВФ у нинішньому році 5,8 млрд доларів

Для отримання грошей від МВФ, Україні доведеться довести реалістичність держбюджету