Парламент Кіпру знову відклав голосування щодо податку на банківські вклади

19 березня 17:16

Спочатку передбачалося, що парламент винесе вердикт увечері 19 березня, тепер питання знову зупинено на добу. Прийняти законопроект про одноразове оподаткування депозитів спробують на засіданні в середу.

 

Екстрене засідання кіпрського парламенту, на якому повинен бути розглянутий законопроект, що вводить податок на банківські вклади, перенесено повторно - з вівторка на середу, оголосила Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC) без посилання на конкретне джерело.

Раніше голосування вже відкладалося з понеділка на вівторок.

Як повідомляє агентство Bloomberg, міністр оборони Кіпру Фотіс Фотіу вже згадував в інтерв'ю грецькому телеканалу Skai TV, що парламентське голосування з питання про введення одноразового податку на депозити в банках країни може бути знову відкладено.

За даними агентства, адміністрація президента Кіпру підтвердила лише, що глава країни Нікос Анастасіадіс проведе в середу зустріч з лідерами партій.

Закон, що передбачає введення одноразового податку в 6,75% на вклади нижче 100 тис. євро і в 9,9% на вклади понад 100 тис. євро, є умовою надання Кіпру фінансової допомоги від Єврогрупи в розмірі 10 млрд євро.

В тому випадку, якщо парламент Кіпру не зможе прийняти законопроект, країна може зіткнутися з дефолтом. !zn

Читайте також:

Уряду Кіпру не вистачає одного голосу, щоб конфіскувати частину депозитів

Білий дім відмовився коментувати конфіскацію депозитів на Кіпрі

Fitch знизить рейтинги провідних банків Кіпру в разі затвердження податку на вклади