Парламент Кіпру проголосував проти податку на депозити

19 березня 20:42

Законопроект про конфіскацію частини депозитів не підтримав жоден депутат. 36 депутатів проголосували проти, 19 утрималися.

 

Парламент Кіпру відхилив законопроект про введення примусового списання частини депозитів у вигляді "податку". Сесію парламенту транслює кіпрське державне телебачення.

Запропонований законопроект передбачав списати 6,75% депозитів, на яких знаходиться 20-100 тисяч євро, і 9,9% з більш великих вкладів. Попереднє рішення про списання було прийнято урядом на вимогу кредиторів ЄС.

Жоден депутат не підтримав законопроект. 36 депутатів проголосували проти, 19 утрималися.

ЗМІ повідомляють, що поруч з будівлею парламенту проходить демонстрація, учасники якої протестують проти скорочення їх вкладів. Серед маніфестантів є люди з російськими прапорами.

Як очікується, переговори про фінансове майбутнє Кіпру продовжаться в середу, 20 березня. Президент Нікос Анастасіадіс скликає екстрену раду лідерів партій. Очікуються також нові переговори Анастасіадіса з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Міністр фінансів Міхаліс Сарріс перебуває з вечора вівторка в Москві, де він розраховує зустрітися з главою Мінфіну РФ Антоном Силуановим. Передбачається, що на переговорах буде обговорено питання про пролонгацію російського кредиту Кіпру на 2,5 мільярди євро. !zn

Читайте також:

Міністр фінансів Кіпру перед поїздкою до Москви подав у відставку

Росія в паніці заявила про "конфіскацію чужих грошей" урядом Кіпру

Колишні чиновники НБУ оцінили український капітал на Кіпрі в 12-25 млрд доларів