ООН попередила про небезпеку продовольчої кризи в Азії

27 квiтня 07:39

Прогнозований дефіцит продовольства в Азії пояснюють такими факторами, як зміни клімату і пов'язана з цим нестача води та обробленої землі.

 

Співробітники ООН, що займаються проблемами сільського господарства, відзначають, що для того, щоб уникнути найстрашнішої в історії регіону продовольчої кризи, країнам Азії, що розвиваються, необхідно буде збільшити обсяг виробництва продовольства більш ніж на 75%.

Про це Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) заявила у Бангкоку на глобальній конференції вчених і дослідників, що займаються питаннями збільшення обсягу виробництва пшениці.

У заяві ФАО зазначається, що продовольча безпека в регіоні буде залежати від наявності рису і пшениці - двох головних сільськогосподарських культур в густонаселеній Азії.

Прогнозований дефіцит пшениці пояснюють такими факторами, як зміни клімату і пов'язана з цим нестача води та обробленої землі.

У заяві також наголошується, що споживачі все більше віддають перевагу продукції з пшениці. Крім того, запропоновано вивести гібридні сорти, більш стійкі до коливань температури, захворювань і шкідників, враховуючи, що в найближчі десятиліття чисельність населення світу досягне 9 мільярдів осіб. !zn

Читайте також:

У матчах проти голоду в Африці візьмуть участь 300 європейських футбольних клубів

ООН стурбована виснаженням світових сільськогосподарських угідь

У найближчі 10 років ціни на зерно зростуть на 20%, а ціни на м’ясо - на 30%