Оксана Продан: Підприємці на Майдані досягли часткового успіху

14 сiчня 12:26

Член Національної координаційної ради підприємців України Оксани Продан вважає, що акції протесту на Майдані частково досягли своєї мети. Про це вона заявила в суботу, 4 грудня, в ефірі «Радіо Свобода».

 

Член Національної координаційної ради підприємців України Оксана Продан вважає, що акції протесту на Майдані частково досягли своєї мети. Про це вона заявила в суботу, 4 грудня, в ефірі «Радіо Свобода».

За її словами, на акції протесту бізнес виходив з трьома вимогами: відміна Податкового кодексу, питання відміни додаткових пенсійних внесків і зміни закону про єдиний соціальний внесок.

«Підприємницький майдан закінчився великим успіхом малого і середнього бізнесу, тому що ми, по-перше, зберегли спрощенку і, по-друге, ми значно обмежили повноваження контролюючих органів. Це те, що є, крім там інших якихось питань. Це те, чого ми вимагали, на що ми звертали увагу. Ми дуже багато чого досягли і ми далі будемо працювати і будемо досягати цього», – сказала вона.

За словами Продан, залишились інші питання, які дуже важливі для бізнесу: «Це єдиний соціальний внесок, який з першого січня, якщо він почне працювати такий як він є – цей закон буде драконівським і знову ж таки той малий бізнес буде не в найкращій ситуації».

Продан повідомила, що «Національна Координаційна рада підприємців ухвалила рішення 6 числа (грудня – ред.) не закликати підприємців виходити, але підприємці мають право це робити як громадяни України».

За її словами, це не буде акція підприємців у понеділок, 6 грудня, тому що є заяви інших осіб, які не входять до складу координаційної ради підприємців: «Я дуже рада буду, якщо в них це вийде, але не треба це видавати за акцію підприємців».

Нагадаємо, що акції протесту підприємців проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності у Києві почалися 22 листопада. На минулому тижні кодекс був частково ветований, знову проголосований у Верховній Раді з пропозиціями президента та вже опублікований в офіційній пресі. Майдан був розігнаний в ніч на 3 грудня.

Частина протестуючих вважає Оксану Продан зрадницею.

За матеріалами «Радіо Свобода»