Одеський губернатор: спілкування з Києвом про інвестиції здійснюється через блатних посередників

15 серпня 10:28

Чиновники відомств, підпорядкованих Кабміну, за допомогою кримінальних посередників гальмують роботу над створенням в Одеській області технопарків. Про це на засіданні колегії ОДА заявив губернатор Едуард Матвійчук.

 

Зокрема, це стосується проекту будівництва технопарку в Теплодарі, який передбачає створення 12 підприємств і вкладання 600 млн дол. інвестицій китайською корпорацією «Сhina Qitele Group».

«Бюрократи повинні зрозуміти, що якщо область просить, це дійсно треба, що мова йде про сотні мільйонів доларів інвестицій і десятки тисяч робочих місць. Але вони ставлять палки в колеса інвесторам, а потім до мене приходять «блатні» й говорять, що потрібно зробити. Якщо це буде продовжуватися, мене ніхто не зупинить і я проінформую про їх поведінку на найвищому рівні. Ми не можемо всю область «покласти» тільки тому, що хтось хоче заробити», - заявив Е. Матвійчук.

Також губернатор зазначив, що угоди про будівництво двох технопарків на території Одеської області підписано на найвищому рівні - під час візиту до Києва китайської делегації на чолі з Генеральним секретарем ЦК КПК Ху Цзіньтао.

Нагадаємо: шанхайська корпорація «Sinotech» планує побудувати в Комінтернівському районі спеціалізований на високих технологіях технопарк. Обсяг інвестицій має становити кілька мільярдів доларів. Ще 600 млн дол.
китайці вкладуть у Теплодарський технопарк, де вироблятимуть одяг, взуття, шкіряні вироби, а також обладнання для дитячих і спортивних майданчиків. Інвестором проекту виступає корпорація «Сhina Qitele Group».