Одеський губернатор обіцяє «затиснути» підприємців, які пішли від нього в тінь

07 листопада 14:58

В останні кілька місяців в Одеській області знижується загальний фонд заробітної плати і, відповідно, надходження від податку на доходи фізосіб. Тим часом середня зарплата в області продовжує зростати. Про це повідомила начальник головного фінансового управління Одеської ОДА Марина Зінченко.

 

За словами чиновниці, через скорочення фонду зарплати обласний бюджет недоотримав від Іллічівська - 5,5 млн грн, від Котовська та Ізмаїла - по 3,5 млн грн, від Балтського району - 0,5 млн грн.

Тим часом, за офіційними даними, середня зарплата в районах області продовжує зростати.

«Незрозуміла ситуація. Є райони, де значне збільшення заробітної плати, але при цьому падіння темпів
податку на доходи фізосіб. Зарплата підвищується, напевно, за рахунок скорочення працівників. Будемо розбиратися», - заявила вона.

У свою чергу губернатор Едуард Матвійчук повідомляв, що після підписання Меморандуму про підвищення зарплати з власниками великих підприємств регіону він очікував фактів несумлінного ставлення бізнесменів до своїх працівників. І доручив обласній податковій розібратися у проблемі.

«Ми затиснули з одного боку, затиснемо і з іншого», - впевнений Матвійчук.

Раніше ZN.UA повідомляло, що за результатами дослідження Міжнародної фінансової корпорації дерегуляційна реформа, що проводиться урядом, не викликала реального покращення умов для бізнесу, кількість перевірок залишається незмінною, а сума хабарів сягає 10% доходів підприємств.

Якщо за підсумками 2009 року держcтат зафіксував
6,45 млн суб'єктів малого підприємництва в Україні, то до кінця минулого року їх залишалося лише 4,96 млн.