Обсяги поставок товарів з Криму в ЄС впали в 250 разів

16 серпня 15:04

Кримські підприємства фактично не можуть постачати свою продукцію в країни ЄС, оскільки не мають виданих в Україні сертифікатів.

 

У квітні-травні 2014 р. обсяг поставок товарів з Криму в країни ЄС становив мізерні 113,4 тис. дол., тоді як в 2013-му було близько 171 млн дол., тобто в середньому в 251 раз більше.

Про це в коментарі ZN.UA повідомив науковий консультант центру Разумкова Володимир Сіденко, посилаючись на дані Кримстата.

В таких умовах, зазначив експерт, єдиним ринком для кримських компаній залишається ринок Росії.

Як підкреслив Сіденко, місцеві підприємства, наприклад, фактично не можуть сьогодні поставляти свою продукцію в країни ЄС, якщо не мають виданих в Україні сертифікатів.

"Крим не визнається світовим співтовариством як частина території Російської Федерації. А це означає, що він фактично не має можливості використовувати міжнародно-правові норми для захисту інтересів суб'єктів економічної діяльності на території півострова", - сказав він.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Романа Івченка "ЄС VS Крим: коли батіг солодший від пряника". !zn

Читайте також:

Компенсації втрат від анексії Криму Росією будуть домагатися господарюючі суб'єкти України

Росія створює штучний дефіцит продуктів харчування в Криму