Обсяг прямих іноземних інвестицій в банківський сектор України за 9 місяців 2016 року склав $ 2,2 млрд

18 грудня 17:51

Більшу частину іноземних інвестицій в нинішньому році Україна отримала за рахунок фінансового сектора.

 

Загальна сума прямих іноземних інвестицій в банківський сектор України за 9 місяців поточного року склала 2,2 млрд доларів, що стало результатом докапіталізації банків акціонерами, пише в своїй статті для DT.UA Роман Шпек.

За його словами, основний приплив інвестицій в 2016 році Україна отримала саме завдяки фінансовому сектору.

"Згідно зі статистикою, за десять місяців в економіку України надійшло 3,1 млрд дол. прямих іноземних інвестицій, це на 0,9 млрд більше, ніж торік. Проте 2,2 млрд дол. з них - інвестиції в банківський сектор, що стало результатом докапіталізації банків акціонерами. Тож можна сказати, що протягом 2016 р. завдяки фінансовому сектору Україна отримала основний приплив інвестицій у країну", – йдеться в статті.

Читайте також: Україна може програти сусіднім країнам у конкуренції за інвесторів в ІТ-сфері - експерт

Автор зазначає, що для масштабного залучення в українську економіку інвестицій та кредитів, необхідно вирішити кілька завдань. Зокрема: створити ефективні механізми захисту прав кредиторів і покласти кінець кредитному шахрайству; забезпечити прозорість українського бізнесу для можливості ефективного визначення кредитоспроможності позичальників; домогтися зниження інфляції, а також ввести більш ліберальне валютне законодавство.

Детальніше про основні проблеми кредитного ринку України та способи їх вирішення читайте у статті Романа Шпека "Чотири кити відновлення кредитування" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".