Новий глава Міненерговугілля обіцяє довести будівництво LNG-терміналу до «логічного завершення»

26 грудня 09:34

Профільний міністр обіцяє "зробити перезавантаження" у відносинах з очолюваним Каськівим Держагентством з нацпроектів і впевнений, що посилення енергетичного спрямування в уряді допоможе довести будівництво LNG-терміналу до логічного завершення.

 

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький планує працювати з віце-прем'єром Юрієм Бойком (раніше займав цей пост) в одній команді. Окрім того, він також налаштований довести проект з будівництва LNG-терміналу до логічного завершення. Про це він заявив журналістам перед початком засідання Кабінету міністрів у середу, 26 грудня.

"Ми з Юрієм Бойком разом будемо працювати, як одна команда", - сказав Ставицький.

Відповідаючи на питання про те, якими будуть його дії щодо LNG-терміналу, новий міністр енергетики повідомив, що має намір "зробити перезавантаження" і налагодити співпрацю з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект), яке очолює Владислав Каськів. "Ми доведемо цей проект до його логічного завершення", - заявив міністр.

- Янукович хоче «перезавантажити» Каськіва

- Каськів про скасування держгарантій для LNG-терміналу: Вороги не дочекаються ліквідації проекту


Як повідомлялося, Держінвестпроект в особі Каськіва 26 листопада 2012 року підписав угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області. З іспанської сторони документ підписав Джорді Сарда Бонвеі, який раніше також фігурував у якості представника компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Проте пізніше в іспанській компанії спростували підписання контрактів і заявили, що не знають такої людини як Джорді Сарда Бонвеі і він взагалі навіть не є їхнім співробітником. ЗМІ з'ясували, що він колишній лижний інструктор. !zn


Читайте також:

Тігіпко стверджує, що Каськів подав у відставку через LNG-термінал

Кабмін скасував держгарантії для LNG-терміналу на 2,3 млрд грн

Каськів покращить імідж за 330 тис. доларів бюджетних грошей