Новим керівником "Укренерго" призначили колишнього главу "Енергетичної компанії України"

23 квiтня 18:00

У компаніях відбулися кадрові ротації: на місце звільнених керівників призначено тимчасові нові. Зокрема, Омеляновський, який пішов з "Енергетичної компанії України" став в.о. директора "Укренерго".

 

В.о. директора НЕК "Укренерго" призначено Петра Омельяновского. Відповідне рішення затверджено наказом Міністерства енергетики і вугільної промисловості.

Омельяновский раніше обіймав посаду президента НАК "Енергетична компанія України" - з 15 квітня Кабмін звільнив його на підставі поданої ним заяви.

Сьогодні ж стало відомо, що "Енергетичну компанію України" тимчасово очолить її перший віце-президент Олександр Позняков - на нього покладено обов'язки президента.

Як повідомлялося, директор (НЕК) "Укренерго" Анатолій Ходаковський подав у відставку 22 квітня. Про це стало відомо від міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Як відомо, Омеляновський очолював НАК "ЕКУ" двічі: з березня 2010 року до останнього часу, а також з грудня 2005 року по серпень 2006 року. Він також двічі керував енергогенеруючою компанією "Західенерго": з жовтня 2000 року по серпень 2004 року, з серпня 2006 року по березень 2010-го.

"Енергокомпанія України", створена в 2004 році, управляє корпоративними правами держави в електроенергетиці (є акціонером двох десятків найбільших енергогенеруючих компаній, у тому числі "Центренерго" і "Донбасенерго", виставлених на приватизацію). Уряду належить 100% акцій НАКа. Керівник держхолдингу призначається і звільняється Кабміном.

"Укренерго" експлуатує магістральні і міждержавні лінії електропередачі, а також здійснює централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в підпорядкуванні Міненерговугілля. Директор "Укренерго" затверджується наказом глави міністерства. !zn

Читайте також:

Кабмін призначив двох заступників голови правління "Нафтогазу"

Кабмін звільнив президента "Енергетичної компанії України" Петра Омеляновського