Новим головою представництва МВФ в Україні стане Жером Ваше

27 березня 16:13

Міжнародний валютний фонд у день приїзду місії в Київ повідомив про зміну свого постійного представника у Києві.

 

Постійним представником МВФ в Україні з 1 травня стане Жером Ваше, який змінить на цій посаді чинного главу представництва Макса Альєра. Про це йдеться в повідомленні Фонду у середу, 27 березня.

За інформацією Фонду, Макс Альєр, який обіймав посаду постійного представника МВФ в Україні з 2009 року, залишає Київ у зв'язку із завершенням терміну його призначення, це відбудеться наприкінці квітня.

Новий глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше є громадянином Франції, має великий досвід роботи над проблематикою розвинених країн і держав з економікою, що розвивається. Останнім часом він працював над питаннями економіки Іспанії.

Як повідомлялося, 27 березня в Київ прибула місія МВФ для переговорів з українською владою про нову угоду stand-by. Робота місії МВФ запланована з 27 березня по 10 квітня.

Попередня місія МВФ працювала в Україні у першій половині лютого і також обговорювала можливість виділення країні нового кредиту stand-by.

За словами першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, Київ розраховує отримати від Фонду SDR10 млрд, що дозволить йому, зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки в цьому році становить близько 6 млрд дол.