Німецьке агентство знизило кредитний рейтинг США

08 червня 11:49

Німецьке агентство Feri EuroRating Services AG першим із міжнародних рейтингових агентств знизило кредитний рейтинг США.

 

Суверенний рейтинг Сполучених Штатів знижено з AAA до AA. Аналітики Feri пояснили цей крок подальшим погіршенням платоспроможності США через високу державну заборгованість, неадекватні заходи із консолідації бюджету і погані перспективи економічного зростання.

«Адміністрація США досі боролася з наслідками кризи на фінансових ринках, здебільшого, шляхом нарощування державного боргу, - констатував голова правління Feri Тобіас Шмідт (Tobias Schmidt). - Ми не бачимо адекватних заходів зі стримування цього процесу. Наша рейтингова система вказує на явне погіршення ситуації, тому зниження кредитного рейтингу США є логічним наслідком».

Т.Шмідт нагадав, що у США рівень дефіциту у співвідношенні з обсягом ВВП вже третій рік поспіль складає у процентному вираженні двозначне число. Він підкреслив, що подібні показники несумісні з відповідальною бюджетною політикою.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's також пригрозило знизити кредитний рейтинг США.

Втім, агентство Feri не входить до числа провідних світових рейтингових агентств, таких як Moody's, Standard & Poor's і Fitch.